ТЕРА

REKLAMA???

„ВОДОВОД“ ВО КОНТРОЛА НА НЕПРАВИЛНОСТИ И ЗЛОУПОТРЕБА НА ПИТКАТА ВОДА

Од јавното претпријатие „Водовод“ вечерва соопштија дека по денешната контрола за нектролирано користење на питката вода за наводнување, спроведена од страна на екипите на ЈКП Водовод Битола, утрврдени беа повеќе неправилности и злоупотреби на питката вода.

Во соопштението се вели и дека во текот на следните денови акцијата ќе продолжи, а „Водовод”  согласно законот ќе поднесе соодветни пријави за кражба на вода.

Повторно апелираат до граѓаните за рационално користење на чистата и питка вода.

 

Фото: ЈП „Водовод“ Битола