Вообичаени намирници опасни за вашата мачка

Мачките се генерално темпераментни, но мала е веројатноста да изедат нешто што не треба низ куќата, но ризикот од случајно голтање или љубопитност значи дека мачките исто така треба да бидат заштитени од потенцијални опасности.

Еве од што треба да ги пазите:

Парацетамол

Лилјани

Антифриз (поточно состојката Етилен гликол)

Третмани со болви базирани на перметрин, често користени на кучиња

Камена сол од одмрзнати патишта

Чоколадо

Чистачи за домаќинства

Тутун

Многу човечки лекови

Калапи од стара храна или ореви

Сподели