Во Атина демонстрации против регионалните проблеми

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Илјадници луѓе учествуваа на синоќешните демонстрации во Атина, организирани од грчката Комунистичка партија. На протестот е побарано итно решавање на регионалните проблеми.

Демонстрантите ги критикуваа Соединетите држави, НАТО и Европската унија за конфликтот во Сирија и за создавање несигурност во регионот.

Тие исто така изразија негодување од она како грчката влада се справува со прашања од надворешната политика.

На протестот говореше лидерот на Комунистчката партија Димитрис Куцубас.

„Сирија е во нашето соседство и како што велат нашите луѓе, ако куќата на соседот е запалена, огнот може да стигне и до вашата куќа“.

На демонстрациите осоебно беше истакнато незадоволството од, како што беше речено, самозадоволството на грчката влада во водењето на надворешната политика.

slobodnaevropa.mk

Share.