Во Битола 38, 9% вакцинираност, во Прилеп 30,3% проценти

Министерството за здравство информира дека на територијата на цела држава барем една доза вакцина досега примиле 27,5% од граѓаните.
Последните анализи покажуваат дека најголем процент на вакцинирани граѓани има во Кавадарци 43,5%, потоа следи Охрид со 42,9% и Гевгелија со 41%.
Најмал процент на вакцинирани граѓани бројат следниве населени места: Дебар со 17,3% , Тетово со 17,1% и Кичево со најмал процент на вакцинирани граѓани 15,8%.
Состојбата на вакцинирани граѓани во останатите градови е следна:
Ресен 39,8%
Битола 38, 9%
Неготино 38%
Штип 37,2%
Пехчево 36%
Велес 31%
Демир Хисар 30,9%
Берово 30,9%
Скопје 30,8%
Валандово 30,6%
Прилеп 30,3%
Пробиштип 29,7%
Крушево 28,3%
Koчани 25,3%
Свети Николе 25,2%
Делчево 24,9%
Виница 24,5%
Крива Паланка 23,9%
Радовиш 23,2%
Струга 23,1%
Куманово 21,2%
Струмица 19,4%
Кратово 18,9%
Македонски Брод 18,2%
Гостивар 17,8%
Сподели