Во Два пати исто, но сепак различно со Сашо Борисовски-Зевс

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Од најрани години ја засакал музиката покрај неговите родители. Татко му многу ги слушал Битлс, а мајка му Елвис Присли.

Оригинални лонгпејки од нив добивале од нивните роднини од Австралија и така почнало колекционерството.

Како што вели прва пожестока лонгплејка што ја имал купено била во 1978 година од AC/DC Dirty Deeds Done Dirt Cheap.

Вели дека за него музиката е средство за изразување на емоциите, чувствата.

Како автор почнал во осумдесетите години со бендови, со кои правеле преработки на познати песни, но и нивни авторски.

Да си рокер тоа значело да си коректор на општеството, вели тој во емисијата.

 

Share.