Во Забавникот на Тера со пливачот Михаил Петковски

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во денешниот Забавник на Тера со Михаил Петковски 13 годишното момче од Битола, ученик во ОУ „Св. Климент Охридски“ и во основното музичко училиште.

Почнал да плива од пет години со тренерот Кире Марков. Tрипати неделно тренира, освен пред натпревар кога бројот на денови за тренинг се зголемува.

Сега тренира кај професорот Михајло Трампевски.

Вели дека ги слуша советите на тренерот за начинот на исхрана, а во емисијата зборуваме и за неговите постигнати резултати.

Share.