Во првата емисија од новата сезона со Точме Ѓоргиевски

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Започна новата сезона на „Два пати исто, но сепак различно“ со авторот и водител на емсијата Петар Ставрев.

Гостин во првата емисија од новата сезона беше тапанарот Томче Ѓоргиевски-Шкипо.  Вели дека чест му е што ќе ги освежи сомените од минатото во оваа емисија.

Тој живее во Австралија, но често доаѓа во Битола.

Неговата прва група беше „Мадригали “ во 1975 година.  Настапувале на многу настани низ  Македонија и тогашна Југославија.

 

Share.