Во саботата во Битола само 30 лица вакцинирани со прва доза

Од ден на ден се намалува бројот на лица кои се вакцинираат со прва доза. Во вакциналниот пункт во Битола во саботата биле вакцинирани и ревакцинирани вкупно 59 лица. Од нив 30 со прва доза.

И во претходните денови бројката на оние кои прв пат одат да се вакцинираат беше под 70.

Сподели