Во Собранието комисиска дебата по уставните амандмани

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Собраниската Комисија за уставни прашања денеска треба да ја започне дбатата за уставните нацрт-амандмани.

Ова е трета и последна фаза од постапката за промена на Уставот, согласно Договорот од Преспа. Уставната комисија треба да ги разгледува четирите нацрт-амандмани, и Извештајот на Владата од јавната дискусија за нацрт-амандманите, а потоа како втора точка е ставен Предлог-уставен закон за спроведување на амандманите на Уставот на Република Македонија.

Share.