Во судот во Стразбур се жалат обвинети од СЈО

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Европскиот суд за човекови права во Стразбур за „Макфакс“ потврди дека до нив годинава стигнале неколку жалби од адвокати на обвинети во предметите на специјалното јавно обвинителство.

„Судот прими пријави од апликантите кои кривично ги гони специјалното јавно обвинителство“, велат од ЕСЧП за „Макфакс“. Не одговорија на прашањето дали се изјасниле за прелиминарното испитување на допуштеноста на пријавата. Од судот тврдат дека сите пристигнати жалби се индивидуални и дека се за различни правни повреди. Неофицијално, една од жалбите се однесува на одлуката бомбите да бидат доказ во судските постапки на СЈО.

Share.