Вучиќ: Обврска на КФОР е да ја распушти косовската војска

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Српскиот претседател, Александар Вучиќ, изјави дека намерата на Приштина да формира војска не е во согласност ниту со Резолуцијата 1244 и додаде дека должност на КФОР е да ја распушти таа војска.

Вучиќ вели дека Космет е најголема мака за Србите, особено поради потезите на Приштина и најавите за формирање војска, што не е засновано ниту со правото ниту со Резолуцијата 1244.

Share.