Вчера во Битола со прва доза се вакцинирале 86 лица

На вакциналниот пункт во Битола вчера поголем интерес за вакцинација отколку претходните денови. Вкупно вакцинирани ( со прва доза и ревакцина ) 556 лица.

Од нив со прва доза 86 лица, што е повисока бројка споредбено со изминатата недела кога имаше по 68 лица дневно, а во саботата само 30.

Сподели