Германскиот јазик како да им е мајчин

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Три основни, две средни и едно приватно училиште преку презентации, сценирања и литературно читање го одбележаа 22 годишното активно постоење на Здружението за македонско – германска соработка, работеа заедно со своите наставници и професори за најважните личности од германското јазично говорно подрачје.


„Интересот за изучување на германскиот јазик расте од година во година“, посочува Илиева.

Густав Климт е австриски сликар од симболизмот и еден од најпроминентните членови на движењето на Виенската сецесија. Климт е познат по своите слики, мурали, скици и други уметнички дела. И неговото дело беше тема на оваа активност.

Вкупно 110 ученици беа дел од оваа активност.

 

 

Share.