Гилевски: Иако конзулски град, сообраќајната култура ни е на ниско ниво

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На Денот на културата во сообраќајот и дефиле на моторџиите од Битола.

Од плоштадот „Магнолија“ ја пратија пораката за внимателност во сообраќајот, за да нема жртви по сообраќајниците.

Од битолската полиција со апела да се подигне свеста и културата во сообраќајот, оти иако не викаат конзулски град, сообраќајната култура ни е на ниско ниво.

Ова беше уште еден обид да се влијае на свеста на учесниците во сообраќајот.

Летото е период кога веспите и моторите се едно од главните превозни средства, а во неколку слуачи и биле дел од сообраќајни незгоди.

Апелот и на моторџиите и полицијата е да се внимава за да имаме лето без жртви.

Share.