Главниот судија на “Британија има талент” Сајмон Ковел е вљубеник во расата Јоркшир Териер

Сајмон Ковел е привот човек на “Велика Британија има талент”, тој е еден од главните судии но, тој е исто така и голем љубител на животни. Тој има три Јоркшир Териери со имиња Фреди, Сквидли и Дидли. Тој толку многу ги сака своите кучиња што секогаш со себе ги носи и на годишните одмори, им дозволува да спијат во истиот кревет со него а понекогаш и се капат сите заедно. Тој е татко на едно дете, неговиот син но, има дури четири кучиња. Четвртото куче неодамна го присвои се вика Дејзи, а тој се грижи и за кучето на неговата почината мајка. Тој често донира илјадници долари на организациите кои ги засолнуваат и заштитуваат животните, неодамна тој донираше дури 400 000 долари.   

 

Сподели