Го прашавме Заев кога ќе се качиме од Битола на возот за Грција!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

За време на последната посета на Битола, кога Владата ја одржуваше седницата во општинката зграда, го прашавме премиерот Зоран Заев до каде се работите на железничкото поврзување на Битола со Грција.

Линијата е изградена, имаше и тестирање со патнички воз, но засега се уште нема информација кога ќе тргне возот.

„Верувам дека информатичката конекција која чекаме да биде пуштена за менаџментот на возните линии, ќе биде скоро ставена во употреба, технички ќе биде проверена и штом тоа ќе биде завршено, можеме заедно да се извозиме на возот од Битола кон грчката граница“ рече Заев.

 

 

Share.