Груевски и Јанакиески денес пак во суд

0
398

Поранешниот премиер, Никола Груевски и поранешниот министер за транспорт и врски, Миле Јанакиески денес пак ќе влезат заедно во иста судница, но овој пат за насилството во општина Центар. Откако двајца признаа вина, а за еден судијката Татјана Михајлова ја одвои постапката, во овој предмет заедно нив сега им се суди уште на девет лица. Груевски и Јанакиески и вчера беа заедно во иста судница и седеа еден до друг како обвинети во случајот „Траекторија“.