Дали се зголемува интересот за земјоделското училиште?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска земјоделското училиште во Битола „Кузман Шапкарев“ е домаќин на 48 државен натпревар на земјоделските и ветеринарните училишта од Македонија.

Натпреварите беа во повеќе категории.

Директорот на ова училиште го прашавме дали субвенциите кои се даваат на земјоделците евентуално има неаков импакт околу зголемувањето на интересот на учениците за запиштување во ова училиште.

Share.