Дани Димитровска со нова песна: „На крајот на овој свет “

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Димитровска ја започна својата кариера на музичкиот натпревар Макфест во Штип со песната Само ти ми требаш. Песната беше добро прифатена како од публиката, така и од новинарите. Во 2000 година, таа се појави на националниот избор за Песна на Евровизија со песната А некогаш. Истата година, таа го роди своето дете, наречен Лазар. По разводот, таа одлучи да земе пауза во кариерата, со цел да го одгледа нејзиниот син. Песната Срца две беше нејзиниот големо враќање и тоа се смета за најголемиот хит кој беше број 1 на сите македонски топ листи цел месец, и # 4 на МТВ Адриа. Димитровска беше првата македонска пејачка која стигна да се запише на МТВ Адриа Топ 20 листата.

Веднаш после празниците , не почести со нова песна „На крајот на овој свет “.

Share.