Двајца Британци загинаа на скијање на Алпите

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Двајца Британци загинаа на Мон Блан, кога скијачите надвор од стазата и поради исклучително тешките временски услови, снег и мраз, паднале од стрмната падина.

Поручникот Реми Пелисон од службата за спасување изјави дека двајца мажи загинале додека скијале надвор од стазата, недалеку од популарното одморалиште Гран Монтет.

Share.