Две нови возила во возниот парк на ЈП „Водовод“

Од јавното претпријатие „Водовод“ Битола информираат дека возниот парк е зголемен за уште две возила.  Пристигна новата механизација Мини Ескавотoр и АTW мотор. Овој  проект е инвестиција на Министерството за Локална самоуправа,  Бирото за регионален развој и  ЈКП „Водовод“ Битола. Финансиската соработката помеѓу ЈКП „Водовод“ и Министерството за Локална самоуправа е  50/50.

Од претпријатието се заблагодарија на министерството за Локална самоуправа, министерот Горан  Милевски, Бирото за регионален развој и директорот  Рамиз Реџепи.

 

Сподели