Дебар и Маврово – Росуше се селат во петтата изборна единица

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пратениците утринава  го изгласаа Предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик.

Во последен момент во измените на Изборниот законик влезе и промената на гласачки места во Петтата и Шестата изборна единица, на барање на ДУИ. Со измените општините Дебар и Маврово-Ростуше се селат од Шестата во Петтата изборна единица.

Според Артан Груби од ДУИ  со ова би се постигнало нивелирање помеѓу Изборните единици.

Share.