Денеска вакцинација во Ореово, Старавина, Будимирци…

Теренската вакцинација денеска продолжи во с. Ореово и с. Паралово, с. Маково и с. Орле, с. Рапеш, с. Брник, с. Зович, с. Старавина, с. Будимирци и с. Градешница.

На теренската вакцинација која вчера се спроведуваше во Добромири, Долно и Горно Агларци, Далбеговци, Дедебалци, Путурус, Црничани,  Добрушево,  Алинци,  Мусинци, Мојно и Ношпал, вакцинирани се 335 лица.

Во вакциналниот пунк во Битола денеска вакцинирани и ревакцинирани се 1790 лица.

Сподели