Денеска започнува пролетта

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пролетта на северната хемисфера почнува денеска во 17:15 часот, а истовремено на јужната полутопка ќе настапи есента.

Пролетта ќе трае до 21 јуни до 11:07 часот кога календарски ќе настапи летото.

Летното сметање на времето, пак, ќе почне меѓу 24 и 25 март кога часовниците ќе се поместат еден час понапред.

Share.