Денес Арт Експлозија во Градскиот парк во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денес во Градскиот Парк во Битола ќе се одржи отворен настан со име “Art Explosion” Арт Експлозија.

Настанот започнува во 17:00 часот која ќе биде кој вклучува уметничко изразување на сите заинтересирани граѓани од општината преку цртање на платно, графити, цртање со прсти, цртање на лице, цртање со кна, воедно ДЈ ќе ги забавува најмладите.

Настанот е организиран од Европски волонтери од Турција со поддршка на локални волонтери од СФЕРА.

Share.