Денот на независноста на Хрватска одбележан во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Уметнички друштва од Хрватска вечерва настапија во Битола, на манифестацијата за одбележување на Денот на незвисноста на Хрватска.

Организатор на ова одбележување е Хрватскиот културен центар „Марко Марулиќ“ од Битола.

Уште еднаш беше повторена успешната сорабока меѓу двата народа и поддршката која Република Хрватска и ја дава на Македонија на патот кон Европската унија.

Присустна беше и градоначалничката на Битола, градоначалникот на Новаци и други градоначалници од регинот, но и од Хрватска.

Пред битолската публика настапија ансамблот „Далматино“ и  вокалната клапа „Левера“ од од Муртер, Корнати од Република Хрватска.

Share.