Децата од сиромашни семејства ослободени од партиципација за лекување

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Владата ја усвои одлуката да се ослободат од партиципација при користење здравствени услуги младите до 18 години кои доаѓаат од семејства кои се корисници на социјална помош.

-На предлог на Министерството за труд и социјална политика и на Министерството за здравство, Владата на Република Македонија јa разгледа и усвои Информацијата за ослободување од партиципација при користење на здравствени услуги на лицата до 18 години возраст, чии семејства се корисници на правото на социјална парична помош – пишува во соопштението од денешната владина седница.

Share.