Додека некои бизниси пропаѓаат поради пандемијата, други се обидуваат да ја искористат на духовит начин

За време на пандемијата на коронавирусот, многу претприемачи претрпеа големи финансиски загуби.

Голем број мали услужни компании, како угостители, фризери, козметичари мораа да ги затворат своите врати со месеци или воопшто да стават клуч на своите бизниси.


Прочитајте и: Случајно оштетиле дело вредно 500.000 долари – а интересот за изложбата уште и се зголемил


Сепак, има и такви кои на духовит начин се инспирираа од пандемијата и се обидоа да привлечат повеќе муштерии.Имено, на социјалните мрежи се појави фотографија од фризерски салон при што натписот „Машки фризер“ е испишан со големи букви на прозорецот од објектот, a логото е идентично со логото на вакцината Фајзер.

Сподели