Долниот дом на францускиот Парламент одобри нов закон за азил

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Долниот дом на францускиот парламент со големо мнозинство одобри контроверзен закон кој ги заострува правилата за азил.

Според него, времето кое илегалните мигранти можат да се држат во притвор се зголемува на 90 дена, се намалува рокот за поднесување барање за азил, а илегалното преминување граница се казнува со едногодишна казна затвор или со парична казна. За законот гласаа 228 пратеници, 139 беа против а 24 воздржани.

Share.