Донираа во Домот за доенчиња во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Деновиве уште една донација за Домот за доенчиња и мали деца во Битола. Хемиски производи и столчиња за овој дом.

Ја донесоа преставници од Македонија на Хуманитарната организација Книхт Оф Малта  (Витезите на Малта) која во светот постои повеќе од со векови. Има 18 амбасади, повеќе од 40 конзуларни претставништва, како и повеќе од 50 дипломатски канцеларии низ светот.


Нејзината цел е помагање на заедниците и лицата со социјален ризик.


Најголема активност во изминатиот период имаа на Африканскиот континент каде изградиле неколку болница во држави кои се социјално најзагрозени.


Во Македонија организицијата постот повеќе години, а во тек е процедура пред надлежните институции за отварање на Хуманитарна амбасада на Книхт оф Малта ( Knight of Malta).

 

Share.