Државни патишта по скратена постапка вработува 93 инкасанти за патарините

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Јавното претпријатие за државни патишта денес распиша оглас по скратена постапка за времено вработување на 93 лица. Според огласот, кој трае до 9-ти овој месец, 74 места се предвидени за инкасанти на патарините, а останатите се за вработувања во секторот за контрола на сообраќајот.

Зоран Китанов, директор на ЈП за државни патишта, вели дека биле принудени да распишат конкурс по скратена постапка за времено вработување, бидејќи на претходно вработените, договорите на дело им завршиле пред Нова Година и има опасност патарините да останат без инкасанти.

Министерството за труд и социјална политика ќе му препорача на Јавното претпријатие за државни патишта да го дополни огласот за времено вработување на инкасанти за патарините во кој ќе стои дека се повикуваат и телесните инвалиди да се јават на огласот за работа.

Share.