Дури и Спајдермен го слуша говорот на Папата

На јавната аудиенција кај папата Франциск во Ватикан денеска се појави необичен посетител – личност облечена како стрип-јунакот „Спајдермен“.

Прочитајте и: Ја уби капитализмот – 23 годишна текстилна работничка и самохрана мајка од Италија загина на работно место


Имено, човекот-пајак во црвениот тесен мрежест костим седеше во делот за ВИП во публиката во ватиканскиот дворец „Сан Дамасо“. Тој седеше тивко покрај свештеник облечен во црно, што, се чини, не го вознемируваше присуството на живописниот лик со големи бели очи.

Сподели