Европарламентот ќе одлучува дали ќе се укине летното сметање на времето

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Европарламентот денеска ќе одлучува дали ќе го укине летното сметање на времето.

Одговорајќи на граѓанските иницијативи и петиции, кои главно се насочени кон загриженоста за здравјето од ефектите од двапати годишно менување на начинот на сметање на времето, Комисијата за транспорт во Европарламентот подготви предлог-резолуција со која се предлага запирање на таквата пракса.

За предлогот главно се залагаат балтичките и скандинавските земји.

Се очекува европарламентарците да ја повикаат Европската комисија да предложи укинување на летното сметање на времето.

Share.