Египет ја ограничи продажбата на жолти елеци

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Службите за безбедност и трговците на мало велат дека египетските власти ја ограничиле продажбата на жолти елеци.

Властите стравуваат дека опозицијата би можела да ги копира француските демонстранти за време на јануарската годишнина од народното востание со кое во 2011 година беше урнат режимот на автократскиот претседател Хосни Мубарак. Елеците во Егпет сега можат да ги купат само проверени компании и само со полициска дозвола за тоа

Share.