Еквадор му го блокираше интернет пристапот на Асанж

0
222

Владата на Еквадор објави дека на основачот на Викиликс Џулијан Асанж му ја прекинува комуникацијата со лица надвор од еквадорската амбасада во Лондон, пренесе АФП.

Се наведува дека владините претставници соопштиле дека ја користат оваа мерка како одговор на неодамнешните активности на Асанж на социјалните мрежи.

Според договорот постигнат со владата на Еквадор, на Асанж не му е дозволено да испраќа било какви пораки кои би можеле да претставуваат мешање во односите на оваа јужноамериканска држава со другите земји.