Етикета за однесување со вашето куче во парк

Шетањето на вашето куче надвор да си игра е добро и физички и психички за да стане социјално суштество.

Кучињата обожаваат добро да се истрчаат на отворено. Ако одлучите да го однесете вашето кученце во парк за кучиња, почитувајте ги објавените правила.

Еве една соодветна етикета за кучиња во парк, како на пример носење сопствени играчки и не носење на храна, ова ги чува сите посетители безбедни, особено ако кучето е агресивно или недоволно социјализирано.

Понесете со вас мали поклони од храна за да го наградите вашето куче за неговото добро однесување.

Ветеринарите исто така препорачуваат да почекате додека вашето куче не наполни најмалку четири месеци пред да го донесете во паркот за кучиња за да се осигурате дека е вакциниран пред да биде изложен на други животни.

Не е тајна дека кучињата и мачките сакаат да играат и тоа е ефективна активност за градење на социјални врски. Но, бидете внимателни на она со што си играат во паркот. Дали тие работи се безбедни? Има предмети кои претставуваат опасност за кучињата од гушење, како на пример нешто со тврди, остри рабови што може да предизвика повреда.

Сподели