Жариштетот на вирусот се сели во Шпанија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

По Италија која беше жариште на коронавирусот во Европа, сега медиумите јавуваат дека Шпанија станува европското жариште на оваа зараза.

По Италија, најзагрозена европска земја е Шпанија, која брои 28.603 лица заболени од новиот коронавирус. Досега починаа 1.756 лица, од кои 375 се починати во последните 24 часа.

Шпанските болници се претесни да ги примат новите пациенти, а доказ за тоа се снимки кои се појавија на социјалните медиуми.

Share.