Заев во Софија на состанок на лидерите на Западен Балкан

0
310

Премиерот на Македонија Зоран Заев денеска во Софија ќе учествува на Меѓународна конференцијапод наслов „Посилна регионална интеграција на Балканот“ што ја организира Светска банка. На состанокот ќе се разговара за регионалната соработка и динамиката на процесот на интеграција на земјите од Западен Балкан во Европската унија. Лидерите ќе разговараат со високи претставници на ЕУ за унапредување на сообраќајната инфраструктура во регионот.