Заев ќе се консултира со Парламентот за предлогот на Иванов

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во врска со предлогот на претседателот Ѓорге Иванов да го кандидира Димитар Богов за уште еден мандат како гувернер на Народна банка, премиерот Зоран Заев рече дека денеска ќе одржи координација дали истиот да биде прифатен.

Заев потврди дека ќе го консултира парламентарното мнозинство од што треба да произлезе и конечен став кој ќе и биде соопштен на јавноста.

Share.