Замрзна и Јадранот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Сибирскиот студ замрзна дел од Јадранот.

Цела Истра и Кварнер се на температури од -3 до -5 степени. Морето е замрзнато кај Пореч, но и кај други градови.

Во Загреб во 10 часот се измерени -9 степени. Градот Шибеник донесе одлука да ја прекине наставата во училиштата.

 

Share.