Запленети рибарски мрежи во Преспанско и Охридско езеро

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На 07.11.2018 година во водите на Охридското и Преспанското Езеро, во два одвоени случаи, полициски службеници пронашле и одзеле вкупно 19 рибарски мрежи со должина од по 50 метри во кои имало риба белвица и грунец. Се преземаат мерки за расчистување на случаите, соопшти полицијата.

Share.