Започнува летното сметање на времето

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Утре наутро започнува летното сметање на времето. Точно во 2 часот стрелките на часовникот треба да се поместат еден час напред и наместо 02 да означуваат 03 часот.

Летното сметање во 2018 година ќе заврши на 28 октомври во 3 часот по полноќ, со поместување за еден час наназад, така што 3 часот ќе се смета како 2 часот.

Share.