Заради дефект Демир Хисар остана без вода

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Поради дефект на потисниот цевковод од бунари во село Граиште до Црпен резервоар неколку дена нема вода во Демир Хисар и населените места село Суводол, село Кутретино и село Слепче. Како што е објавно на интернет страницата на општина Демир Хисар, јавното комунално претпријатие работи на отстранување на дефектот. Од општината велат дека во текот на денешниот ден се очекува  дефектот да биде саниран.

Share.