„За галерија шо прајме?“ прашуваат од АКТО

Под мотото „Прво леб, па морал“ денес во Битола започна 14. АКТО ФЕСТИВАЛ ЗА СОВРЕМЕНИ УМЕТНОСТИ ОПШТЕСТВО ВО ИЗГРАДБА, тема која веќе втора година ја обработува овој фестивал, а денес во рамките на Центарот за култура во Битола во просторот каде некогаш постоела уметничка галерија, од АКТО го поставија прашањето „За галерија шо прајме?“, односно … Продолжи со читање „За галерија шо прајме?“ прашуваат од АКТО