За легализацијата на дивоградбите

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска ВМРО-ДПМНЕ на одржаната пресконференција упатија прашање до градоначалничката на Битола Наташа Петровска, дали е точно откако таа е прв човек на градот, Општина Битола нема издадено ниту едно решение за легализација на дивоградби.Попладнево во Општина Битола Петровска одржа брифинг со новинарите на кој што темата беше токму легализацијата на дивоградби. Таа рече дека процесот за легализација е во тек, и се разгледувала документацијата поради нерегуларности.

Share.