За наградите со Злата и Сара

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во Белград се одржа Меѓународниот натпревар по солфеж каде две ученички, од II клас при Државното музичко училиште од Битола се здобија со награди, Злата Даниловска ПРВА НАГРАДА со 98 поени и Сара Сиљановска ТРЕТА НАГРАДА со 89 поени, а под менторство на проф. Гордана Трајковска, која за Тера Тв истакна дека периодот на спремање за овој натпревар бил сосема краток и за само 3 месеци успеале да постигнат врвни резултати на што е особено горда како професор и се заблагодарува на поддршката од родителите, бидејќи како што рече од голема важност е „триаголникот“ како што таа го нарече, односно релацијата професорот, ученикот и родителот. Во продолжение проследете го и интервјуто со Злата и Сара.

Share.