За Русија остануваме Република Македонија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Русија не ја прифаќа промената на името. По гласањето во Собрание преку твитер профилот на руската амбасада, Русија испрати порака дека ја признала Македонија под нејзиното уставно име и дека тој став не го менува.

„Русија ја призна Република #Македонија под нејзиното уставно име пред повеќе од 26 години и својот став не го менува”, пишува на официјалниот твитер-профил на руската амбасада во Скопје.

Share.