Земјотрес во Скопје

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, вечерва на 3.6.2018 година регистрирше земјотрес чиј епицентар потекнува од скопското епицентрално подрачје.

Земјотресот беше во 21 часот и 29 минути со Рихтерова магнитуда од 2,8 и беше почувствуван во Скопје и околината со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала..

Share.