ИД презеде одговорност за нападот во Кабул

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Терористичката група ИД презеде одговорност за нападот во Кабул во кој бомбаш самоубиец активира експлозив пред авганистанската национална разузнавачка агенција.

Според властите, во нападот загинале шпест луѓе. Ранет е еден човек.

Експлозијата се случи една недела откако ИД презеде одговорност за напад врз тренинг камп на таа разузваначка агенција.

Share.