Изложба „100 години од македонскиот фронт“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

100 години од македонскиот фронт, изложба со патувачки карактер која има план да биде поставена во повеќе градови низ републиката, а во рамки на одбележувањето на празникот на градот 4ти Ноември беше поставена во Н.У Завод и Музеј во Битола.

Сведоштва на луѓе, население, жители инворвирани во војната преку фотографии и текстови беа изложени пред учениците но и пошироката јавност.

Оваа година се одбележува 100 години од крајот на македонскиот фронт, причина за оваа изложба да биде поставена.

Настанот и изложбата ја работеа и водеа ученици кои им беше зададена тема во школската програма.

Share.